Historien

Sostrup Slot blev færdigbygget af Sophie Bille i 1606. Sostrup er en vandborg, bygget på en menneskeskabt ø af kampesten og hundredvis af egetræspæle. Arvingen, Hans Seefeldt, må efter kun 3 år opgive gods og slot og rider herfra i 1612 uden en krone på lommen.

Herefter ejes Sostrup, under navnet Grevskabet Scheel, af de magtfulde Scheel grever i 211 år. Scheelerne kunne i deres storhedstid ride på egen jord fra Grenaa til Viborg. Efter et eklatant overforbrug af Jørgen Scheel “Den Vilde Greve” slutter Scheel ejerskabet med Danmarks hidtil største private konkurs, og i 1815 rider Den Vilde Greve herfra på en hest … uden en krone på lommen. Jørgen Scheel dør i 1825.

Staten overtager grevskabet indtil Jacob von Benzon køber Sostrup i 1829. Benzon slægten ejer stedet under navnet Stamhuset Benzon i over 100 år. Sønnen Ernst von Benzon var en eventyrlysten sjæl, en målrettet jæger og samler, der elskede at sejle til jagtmarker i Afrika og Sydamerika i sin skonnert.. I dag hænger flere af hans trofæer fortsat på slottet.

Herskabernes tid som ejere af Sostrup var forbi i 1943. Efter 2. verdenskrig blev slottet brugt som flygtningelejr. En innovativ kostskole med fokus på fri opdragelse testede herefter de gamle slotsmure.

I 1960 blev stedet lavet om til et kloster, da en gruppe af cisterciensernonner overtog Sostrup. I 1992 blev det formidable Maria Hjerte Kloster og Maria Hjerte Kirke bygget under ledelse af abbedisse Theresa Brenninkmeijer. Abbedissen og 26 nonner forlod i sommeren 2013 klosteret og Danmark.

Sostrup Slot og Kloster ejes i dag af dansk-amerikaneren Kirsten B Swift.

”Danmark var ikke på min radar, da jeg besøgte Sostrup med nogle familiemedlemmer en dyster dag i januar 2014. Søster Christiane havde spredt fe støv (tror jeg), og da hun viste os rundt vidste jeg, at dette sted var mit sidste projekt, min skæbne måske. Jeg havde den øjeblikkelige vision af et holistisk center for refleksion og kunst, healing og skabelse. Min mission er at istandsætte og udvikle Sostrup til dets ultimative potentiale”.Jeg byder Jer velkommen til Sostrup Slot og Maria Hjerte Kloster

 

- Kirsten Bundgaard Swift -                     

undefined

Sophie Bille th. 

undefined

Sostrups Vilde Greve - Jørgen Scheel 

undefined

Ernst Von Benzon 

undefinedundefined

Nuværende ejer - Kirsten B. Swift

undefined

Ved at benytte denne hjemmesiden, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere

Luk