undefined

Royal Danish Brass

For fjerde år i træk ruller det danske blæserensemble par excellence, Royal Danish Brass, ud i det danske sommerland på cykel(!) - og i løbet af turnéen spiller de cykelglade musikere seks koncerter og tilbagelægger 450 kilometer.

Første etape på 45 km starter søndag den 22. juli i Ebeltoft (Færgehavn) og går nordpå igennem det smukke Djursland. Etapemålet er Sostrup Slot, som rammes ved 14:00-tiden, tidsnok til at de fem musikere kan blive klar til en koncert i Pyramidesalen kl. 16:00.

Koncertprogrammet indeholder musik fra renæssancen, barokken, klassikken, romantikken og naturligvis også vor tid. Ja, sågar de 3000 år gamle klenodier, bronzealder-lurerne, kopier förstås, bliver bragt til live i moderne musikalsk iklædning. Dertil halsbrækkende og virtuose solopræstationer på piccolotrompet og tuba. Og tillige bliver to 100-års ’fødselarer’ hyldet ved koncerten, nemlig Leonard Bernstein og Wilfred Heaton – begge født i 1918.

Royal Danish Brass blev grundlagt i 1977 af fire dengang unge messingblæsere i Det Kongelige Kapel - og ensemblet kan således i år fejre sit 41 års jubilæum. Gruppens absolutte senior, basunisten Keld Jørgensen, var initiativtageren og én af grundlæggerne dengang. Og det er også ham, der har arrangeret såvel turen som det meste af den musik man kan opleve ved koncerten. Entré kr. 125.

 

 

Køb biletter HER

undefined

undefined

Vil du holde et arrangement på Sostrup?

Ved at benytte denne hjemmesiden, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere

Luk