Sostrup Slot & Kloster inviterer til HALLOWEEN

Vi får besøg af Dunkelfolket – som er en erfaren masketeatergruppe med speciale i parade- og gadeteater. Dunkelfolket har sin oprindelse i den smukke natur i Fosdalen i det nordlige Jylland. Siden 1989 har gruppen optrådt overalt i Danmark samt deltaget i Europæiske og internationale karnevaller, festivaler og særligt tilrettelagte arrangementer. Den stivnede maske på den levende krop gør Dunkelfolket til menneskelige skulpturer, der suger tilskuerne ind i en direkte skabende proces af gru og latter.

Programmet for aftenen er følgende:

kl. 16.30 - 17.00 Åben for dørsalg af billetter samt billettjek i Maria Hjerte Kloster.
kl. 17.00 - 17.40 Snehvide forestilling i Pyramidesalen i Maria Hjerte Kloster
kl. 17.40 - 19.00 Dunkelfolket huserer på slottets gange

Kl. 17.40 - 19.00 – I restauranten sælger vi græskarsuppe med hjemmelavet brød, nonnekringle, og varme drikke i form af Kaffe, varm kakao, og the.


Kl. 19.00 Arrangementet slutter.

Billetprisen er 40 kr. pr. person, dog er børn under 12 år gratis.

Praktisk: Snehvide forestillingen tager ca. 40 min. Forestillingen er velegnet til alle aldersgrupper, dog anbefaler vi at børn under 7 år følges med en voksen.

Vi opfordrer alle til at komme udklædt

Dato
Lørdag 28. oktober.
kl. 16.30-19.00

Lokale
Pyramidesalen i
Maria Hjerte Kloster

Pris
40 DKK

undefined

Tilmeld arrangement
Ved klik på tilmeld, kommer du til vores billetpartner.

Om Snehvide forestillingen:

En kongelig kernefamilie, der brydes op af dronningens død. En stedmor, som ikke vil sin steddatter noget godt. En flok mænd, der ikke er vant til damebesøg. Og en prins og en prinsesse, der får hinanden til slut. Det er nogle af ingredienserne, når masketeater gruppen Dunkelfolket spiller sin egen version af brødrene Grimms klassiske eventyr "Snehvide" - iført træmasker og sort tøj. Det er en rørende forestilling - uden ord, men med masser af musik, komik, gys og grin. Forestillingen ”Snehvide” har været spillet bl.a. til sogneaftener og i forbindelse med familiegudstjeneste, på uddannelsesinstitutioner i forbindelse med emneforløb, på et asylcenter samt til teaterfestivaller i ind- og udland.

Over alt, hvor forestillingen har været spillet, har den tryllebundet både børn og voksne, og den har bl.a. vundet en 3. plads på en international teaterfestival for uafhængige teatergrupper i Prag.

 

Teateranmelder Vladimir Hulec skrev i den forbindelse: ”Dunkelfolket har med forestillingen Snehvide underholdt os i næsten en time med en sjov optræden fyldt med bevægelse, pantomime og dans.”

” Jeg ville aldrig have troet, at masker kunne blive levende”, sagde en tilskuer efter forestillingen. “I overbeviste mig om, at det faktisk er muligt”.

Og Dunkelfolket har ikke brug for Hollywoodagtige special effects; underlige ting af træ bliver levende på et splitsekund, så snart skuespillerne tager maskerne på. Hver skuespiller evner at give sin maske forskellige karakterer og sågar følelser, på trods af at maskerne ikke i sig selv har mimik. 

Om Dunkelfolket

Om Dunkelfolket Dunkelfolket er en masketeatergruppe fra Aalborg. Den blev skabt i 1989 af Kirsten Gitz-Johansen, som har håndskåret de unikke træmasker, som er Dunkelfolkets særlige kendetegn. Maskerne portrætterer forskellige aspekter af den menneskelige natur, og sort tøj understøtter den enkelte maskes karakter. Ud over forestillinger optræder Dunkelfolket med improvisatorisk gadeteater, hvor maskespillerne bl.a. kontakter publikum direkte på gaden, hvilket skaber mange chokerende, morsomme og vanvittige situationer. Dunkelfolket optræder både i ind- og udland og er en elsket - og til tider frygtet - bestanddel af Aalborgs gadebillede. Ud over en lang række optrædener i Danmark har Dunkelfolket optrådt så forskellige steder som i Grønland, Ungarn, Italien, Filippinerne og England.

Vil du holde et arrangement på Sostrup?

Ved at benytte denne hjemmesiden, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere

Luk